Bröstimplantat fick honom att bli henne

För många är bröstförstoring och impantat avgörande för deras psykiska välbefinnande, och det finns många fina regnbågshistorier att ta del av när det kommer till skönhetsoperationer. Innan man genomgår en operation ska man ha gått på konsultation och vara medveten om vad som krävs för en god återhämtning.

Är du själv intresserad av att göra implantat kan du läsa den här texten: Att tänka på inför bröstförstoring. Strängt taget kan man säga att tekniken har gjort enorma framsteg på senaste tiden och samhället har även blivit mer tolerant i allmänhet mot olika korrigeringar. Tyvärr lever fortfarande transpersoner med psykisk ohälsa för att de inte får gehör från anhöriga eller från vården, men det arbetas aktivt på den fronten med att göra samhället mer öppet. Det finns en annan tolerans idag än för bara tjugo år sedan.

Bestäm själv med bröstförstoring

Niklas ville bli Veronica, och efter ett års väntan fick hon tillslut beskedet att östrogenhormonet gick att hämta ut på apoteket. Skäggväxten finns fortfarande kvar – hormonet hämmar det till viss del men tar inte bort allt. Därför överväger Veronika laserbehandling för att få bort skäggväxten.

Knappen på bryggaren lyser röd och kaffearomen sprider sig i köket. Veronica plockar bort lite papper från köksbordet medan jag kikar ut genom fönstret. Jag skönjer en kvinnlig form i spegelbilden. Veronica slår sig ner.

– Östrogenet påverkar bröstvävnaden. Mina bröst har börjat växa och det gör ont. Läs hela artikeln här.

Visst växer brösten av östrogenet, och som Veronica berättar i intervjun ömmar de precis som det kan göra hos kvinnor. Men precis som andra kvinnor behöver inte Veronica bli nöjd med sina bröst, utan kan komma att vilja ha större. Då kan hon precis som vem som helst genomgå bröstförstoring.