Tips för att shoppa billigare

Att shoppa är något som de flesta uppskattar och finner nöje i. Men det här intresset kan bli dyrt och därför finns flertalet knep som du som konsument kan använda för att ha kvar mer pengar i plånboken efter en shoppingtur. Knep som att använda rabattkoder, att handla på rea och att använda återbäringssidor, är något som kan göra att du tjänar ihop till en ny shoppingtur.

Ett enkelt knep att spara pengar vid framför allt internetshopping är att använda dig av rabattkoder online , då du vid kassan kan klistra in en kod som gör att du får exempelvis 25 % rabatt. Vid internetshopping kan det därför vara en bra idé att titta vilka rabatter du har hos olika butiker, för att se vilken butik som ger dig bäst pris på produkten.

Återbäring i webbshoppar

På senaste tiden har hemsidor som sysslar med återbäring blivit allt mer populära. Det fungerar som så att genom att gå in på vald webbshop genom återbäringshemsidan, får du en viss procent av summan på ditt köp.

Fynda på rea

Att handla på rea är ett tips som många får. Däremot kan det vara lätt att bli fångad av reafällan och istället så har klädesplagget blivit dyrt för att vara prisvärt. När människor ser röda prislappar finns möjligheten att man köper produkten för att den var billig, men kanske inte för att man behövde varan. Om klädesplagget bara ligger i garderoben är den ju inget reafynd. Dock är rea ett bra tillfälle att köpa kläder som man behöver till ett lägre pris och det finns stor möjlighet till att spara mycket pengar.

Plattformar för begagnade kläder

Idag finns det många olika plattformar som ägnar sig åt att sälja kläder i andra hand, exempelvis Blocket, Tradera, Sellpy och marknadsplatsen på Facebook. Har du tänkt att göra ett dyrare inköp såsom vinterkläder eller ett klädesplagg från ett märke, är det en god idé att titta om någon säljer klädesplagget till ett billigare pris. För oftast är begagnade kläder i fint skick, vilket gör att du som konsument kan spara mycket pengar på att köpa en produkt som haft en ägare innan.