Fina fötter fort och enkelt

Sommarens skomode består till stor del av sandaletter och öppna skor där tårna syns, men att byta från vinterkängorna till sommarskor kräver en del förberedelse – men det finns en hel del smarta knep för att snabbt få fina fötter igen!

fötter med blommaNär fötterna varit instängda i vinterskor under en längre tid är det kanske inte så enkelt att bara svida om till sandalerna när det är dags att byta ut vintergarderoben mot sommarplagg och sommarskor igen. Men turligt nog finns en hel del smarta och enkla knep för att få fötterna fina på ett litet kick igen. Ett tips är till exempel att hela året om behandla fötterna med ordentliga produkter och en sådan som fungerar hittas hos footmender.se vars produkt är trippelverkande. Den behandlar både torrhet, sprickor och tråkiga förhårdnader. Men har man inte tänkt så långt att införskaffa denna i god tid så fötterna hinner fräschas till innan det är dags för skobytet kan du känna dig trygg med att det finns en hel del hemmaknep att ta till också.

Fixa fötterna hemma

Visst finns en hel del enkla hemmaknep att ta till för att få fina fötter och ett beprövat knep för snabb återfrächning av torra och illaluktande fötter är fotbadet. I modemagasinet Chic tipsar man att stoppa fötterna minst femton minuter i en balja med ljummet vatten man blandat i fotsalt och mjukgörande olja.  På så vis ska man enklare mjuka upp fötterna för att sedan fila och smörja dem. Något att lägga på minnet är dock att filning av fötterna inte ska göras för ofta då detta kan få motsatt effekt och ska bara göras vid enstaka tillfällen. Har du extra illaluktande fötter finns en gammal beprövad huskur att ta till innan insmörjningen av fötterna och det är att badda och gnida in färsk citron på fötterna. Enligt Expressen ska detta ta bort de bakterier som finns här och kan sprida ovälkommen doft.

Bonustips från Nyheter24: använd en bomullstuss dränkt i äppelcidervinäger och badda denna på eventuella skoskavsblåsor för att få dem att försvinna!