Så väljer du rätt skönhetsbehandling

Känner du dig sugen på en uppfräschning och funderar på att vända dig till en skönhetssalong? Då finns det några saker du bör tänka på innan du skrider till verket. Läs vidare här för att ta reda på mer.

Idag finns mängder av behandlingar att välja bland, men också mängder av skönhetssalonger. Det är därför lätt att känna sig vilse i djungeln, men med några goda råd på vägen kommer det att bli lättare att hitta rätt.

Välj en bra salong

När du funderar på att göra mer invasiva ingrepp, till exempel botox eller fillers, är det extra viktigt att du vänder dig till en bra salong. I Göteborg finns https://www.droest.se, en välrenommerad salong med duktig personal som du kan vända dig till. När det gäller den här typen av behandlingar är det viktigt att veta att det finns en ny lag som säger att botox och fillers bara får utföras av legitimerade sjuksköterskor. Tyvärr efterföljs inte alltid lagen. Så här säger Ivo:s generaldirektör Sofia Wallström i Läkartidningen om anmälningar om olämplig verksamhet:

”-Det är ett oroväckande högt antal och visar verkligen att det behövs tillsyn för att se till att den här nya lagen följs”.

Som kund gäller det alltså att du är uppmärksam.

Spännande behandlingar

Tar du bara hänsyn till den information som nämndes ovan finns det massor av spännande behandlingar att välja bland. Vad sägs om ett trådlyft, en behandling som lyfter ansiktet utan invasiv kirurgi? Även fillers och botox är populära behandlingar bland många. Känner du för att göra något enklare finns det faktiskt inget härligare än en vanlig, klassisk ansiktsbehandling.