Att tänka på inför bröstförstoring

Allt fler bestämmer sig för att skaffa bröstimplantat och det har genom åren kommit att bli ett av de vanligaste skönhetsingreppen. Idag finns det många kliniker som genomför skönhetsoperationer av olika slag och det gäller att ha koll för att få specialiserad hjälp.

doktor-möte

Bröstförstoring är idag så vanligt att de flesta inte höjer på ögonbrynen när ingreppet nämns. Ofta beror beslutet på att man sedan länge velat ha större bröst eller att man efter graviditet vill få tillbaka tidigare form och fasthet. Utvecklade metoder och tekniker kring ingreppet har även medfört att många överväger implantaten av medicinska- eller psykologiska skäl. Allt fler HBTQ personer bestämmer sig för ingreppen och likaså cancerdrabbade. Skådespelerskan Angelina Jolie har gått ut med att hon opererat bort sina bröst på grund av rädsla för cancer. I Expressen rapporteras att hon är bärare av en gen som ökar risken för bröstcancer. Skådespelerskan har istället skaffat implantat och ger uttryck av att vara stolt och nöjd över beslutet.

Välj rätt klinik och kirurg

Genom att inte skynda in i ett ingrepp utan att börja med att prata med bekanta göra efterforskningar, minskar risken för misslyckade ingrepp. Att googla och läsa artiklar om ämnet kan kännas skrämmande, men det är viktigt att se vad tidigare patienter delar med sig av för att kunna bygga upp en trygghetskänsla inför ingreppet. Genom att genomföra en bröstförstoring hos Laser & Estetik säkerställer du fullt försäkringsskydd och att du hamnar i händerna på erfarna specialister. Väljer du en annan klinik, säkerställ att de är certifierade, följer lagar och undersök bland annat om en full patientskadeförsäkring finns, läs mer.

Var medveten om skräckscenarion men noja inte

Klart att det finns folk som blivit missnöjda med sina ingrepp, lurade på pengar eller felbehandlade utan rätt till ersättning och korrigering. Med dessa ingrepp har förmodligen skett på oseriösa kliniker där patienterna kanske inte varit så noga med sin research. I TV3s serie Skönhetsfällan får du följa svenskar som vänt sig till lågpriskliniker och andra skojare, som i efterhand får berätta sin historia och får felen korrigerade. Det kan vara smart att titta för att lära mer om skönhetsoperationernas baksidor och kunna ta rätt beslut kring val av operation, klinik och kirurg.