Så kan du få bättre hårkvalitet

Skandinaviskt hår är känt för att vara väldigt tunt och att det lätt blir flygigt. Många drömmer om att få tjockare och friskare hår. Själva hårets kvalitet påverkas mycket av din kost och ditt mående. Till exempel så är det vanligt med håravfall vid stress eller dålig kost. Andra saker som kan påverka hårets kvalitet är produkter och färgning.

För de som upplever stort håravfall kan hårtransplantation vara ett alternativ. Du kan hitta en pålitlig klinik för hårtransplantation i Stockholm och få hjälp att få bättre hårtillväxt. Vänder du dig till en seriös klinik får du hjälp och support både innan, under och efter din hårtransplantation. Det finns även mycket information online. De flesta kliniker erbjuder även gratis konsultation vilket rekommenderas.

– Jag gör det enbart för min egen skull. När jag pratade om det med min fru Birgitta sa hon att hon är nöjd med mig som jag är. Det var mitt eget beslut, säger Christer till Aftonbladet.

Förberedelse inför din hårtransplantation

Innan du gör en hårtransplantation är det bra att förbereda kroppen. Det kan du göra genom att ha en bra kosthållning och använda rekommenderade produkter. Du bör även undvika både rökning och alkohol några veckor innan samt efter din behandling. Att hålla en bra diet även efter din hårtransplantation är att rekommendera. Det kan förbättra din hårkvalitet och bidra till en bra läkningsprocess. Zink, järn och protein är bra ämnen att inkludera i din diet för att få ett hälsosammare hår.