Den nya trenden

Den senaste trenden är smärtsamt snygg – vågar du testa? Det går fort och är enkelt att skaffa, men det kan vara en god idé att tänka igenom beslutet innan du gör din piercing.

Någonting som förr var väldigt populärt har återigen blivit trendigt: piercingsmycken. Piercing i navel, bröstvårta, ögonbryn, tunga eller näsa. Valet ä218931-piercing-navalr ditt – och vill du inte göra ett faktiskt hål finns det fejkade smycken.

Det är kändisarna som sätter trenderna och det är just nu få kändisar som är fria från piercing. Alla minns säkert då Kendall Jenner stolt visade upp sin bröst-piercing, då hon gick på gatan i en tunn och genomskinlig tröja. Angående varför hon gjorde en piercing säger hon säg att hon kände sig rebellisk och vill göra någonting nytt. Det är också en av anledningarna till att de flesta ungdomarna piercat sig. Det finns dock anledning till försiktighet. Som exempel kan de som piercat tungan få problem som muskelvärk och belastningsskador. Dessutom kan de ha svårigheter att gapa stort eftersom det gör för ont. Innan du väljer att piercat dig kan det vara en god idé att höra sig om för att se vilka skador det kan leda till.

Inför en piercing

  • Gör din piercing på salong – inte själv! På en salong får du hjälp av ett proffs som har rena och bra redskap. Att själv pierca sig kan lätt innebära en infektion.
  • Var säker på din sak. Även fast du kan ta ut smycket om du tröttnar på din piercing så kommer det lilla hålet inte alltid växa ihop.
  • När du väl piercat dig måst du följa din piercares instruktioner. Det kan dröja några dagar innan du får byta till det smycke du önskar bland annat.

Andra kändisar som också valt att pierca sig är bland annat Rihanna som numera har en ring i näsan (hon kommer för övrigt också till Sverige snart och spelar i Stockholm den 4 juli). Även Scarlett Johansson har en piercing (tragus, skinnflärpen på örat) och både artisten Beyonce och kollegan Britney Spears har en piercing i naveln. Av de manliga kändisarna hittar vi bland annat basketspelaren Dennis Rodman som numera har percing i både näsa och läpp.