Slipklänningen årets it-plagg

90-talet är tillbaka på modescenen och speciellt ett plagg står i centrum – slipklänningen. Den svala klänningen med tunna axelband syntes på de flesta visningar till våren och kommer förmodligen fylla hyllorna även hos budgetkedjorna.

2127929-young-woman-walking-on-beach

Tidigare har vi skrivit om att trender kommer tillbaka och att framförallt 90-talet är på tapeten igen.

”90-talets modeoas är omfattande, det finns massor att plocka därifrån.” Läs mer.

Även om i princip hela 90-talet med trender om grunge och korta kjolar med nätmaterial kommer tillbaka, är det speciellt ett plagg som verkligen är superhett i vår. Det här plagget är den så kallade slipklänningen med tunna axelband i ett silkigt material. Klänningen gjorde faktiskt comeback redan i höstas skriver BT men nu till våren tar den alltså över på bredare front. På vårvisningarna var det framförallt modehuset Saint Laurent som bar fram slipklänningen eftersom visningen avslutades med ett helt gäng modeller med slipklänning. I slipklänningen kommer verkligen axlarna i fokus och det är just den här detaljen i plagget som är det allra hetaste.

Finns i många varianter

Det som är så himla bra med slipklänningen, och som gör den till ett it-plagg att räkna med, är att den kommer i så många olika varianter. Alla som är intresserade av att bära en sådan här klänning kommer alltså att hitta en som passar dem. Hos Saint Laurent hittar man korta och glittriga klänningar, hos Céline kan man köpa klänningen i en spetsvariant och hos Calvin Klein presenterade man flera olika varianter som påminde väldigt mycket om hur de såg ut på 90-talet. Känner man att det är lite för dyrt att köpa en klänning från något av modehusen finns självklart slipklänningen också hos de flesta budgetkedjor.