Sommarens främsta plagg

I dag skriver vi om sommarens trender som säkerligen kommer att ses på många ute på gatorna när semestrarna drar igång. Dessutom nämns det hur en kan inspireras till klädval genom att kolla in klänningar och plagg från både Cannes och prins Oscars dop.

Klänningar teckningI tidningen Chic kan vi läsa om de olika plaggen som är essentiella för sommaren 2016, alltså de hetaste trenderna som vi ser och som många säkerligen kommer att imitera när solens strålar lyser som allra starkast. Det som står ut är plagg med volanger, toppar med ”cold-shoulders” alltså bara axlar, lite mer sportiga kläder och kanske särskilt när det kommer till badkläder och underkläder (tänk Calvin Klein) men även en hel del romantiska mönster.

Ja något som verkligen slagit till på catwalksen inför sommaren är romantisk spets och det gärna i volang. Klänningar, toppar och blusar får gärna visa axlarna, som är den kanske mest sensuella kroppsdelen i sommar. Från singoallatoppar som är cropped i midjan till längre plagg med axelpartierna urklippta. Sedan ser vi även det bohemiska som även det går ihop med volangerna, med vida kjolar och lösa siluetter. För att själv fixa i ordning garderoben inför den mildare säsongen kan man shoppa sommarens kläder på nätet.

Långklänningarna som tar andan ur en

Vill man inspireras inför ett riktigt flådigt bröllop eller en rolig fest där långklänning är dresscode kan man med fördel kika in de klänningar som stjärnorna bar i Cannes och som Metro Mode rapporterar om i en artikel. Några av de som fick riktigt fin kritik av sina klänningsval var bland andra Blake Liveli som i en klarblå kreation visade upp sin lilla gravida mage, men även Kendall Jenner som strålade i en svart, genomskinlig och dramatisk långklänning. En som valde en enkel gul klänning var Anna Kendrick, från Stella McCartney, ibland krävs det lite för att ge ett riktigt elegant och rent uttryck.

För den som vill spana på riktigt stiliga och fashionabla kläder är ett tips att kolla på lille prins Oscars dop som äger rum den 27 maj i Slottskyrkan. I Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur dopet kommer att förrättas av ingen mindre än ärkebiskop Antje Jackelén.