Trött på håriga ben och armhålor?

raka benenMånga män och kvinnor är trötta på sina håriga ben och armhålor och allt fler kan tänka sig att ta bort hår permanent. För dem som inte vågar är rakhyveln är ett klassiskt verktyg för att få bort generande hårväxt från sin kropp, men tyvärr har det sina baksidor också. Hur rakar man sig utan att skära sig och hur slipper man de där röda prickarna?

Även om det inte är badsäsong så är det inte alla som tycker det är jättekul att ha lurviga ben eller armhålor för det. Debatten kring kroppsbehåring har varit aktiv ett tag nu, och denna text är riktad mot dem som vill ta bort viss kroppsbehåring. Så är du trött på att håret sticker ut ur strumpbyxorna och inte vill råka massa på komplikationer vid rakning – läs vidare!

Allt fler kan tänka sig att ta bort hår permanent

Andelen folk som kan tänka sig permanent hårborttagning har ökat, kanske på grund av att det är just permanent. Men dessa behandlingar är inte helt gratis, och därför inte något för alla, även om det är väldigt skönt att slippa ta bort sin generande hårväxt i längden. I Metro kan man läsa om en undersökning som visar på att en tredjedel av alla svenskar kan tänka sig att göra någon typ av skönhetsingrepp. En av de vanligaste typerna av ingrepp som listats i denna statistik, alltså en av de som flest människor kan tänka sig att göra, är bland annat hårborttagning med laser. 

Slipp prickar och skärsår

De flesta om vill ta bort sin generande hårväxt rakar bort håret. Detta är en bra budgetmetod, men det kräver lite tålamod och att man vet vad man håller på med. De flesta som rakar sig skär sig emellanåt och får stå ut med röda och irriterade prickar. Det första rådet är att ha en riktigt bra rakhyvel, skriver Damernas Värld. Visst det kostar lite mer, men slöa rakblad och dåligt glid ger inget bra resultat. Dessa är det bästa tipsen för att slippa knottrig hud enligt Expressen:

  • Skrubba huden för jämn rakyta
  • Byt rakblad ofta
  • Raka inte direkt, utan duscha en stund först
  • Använd raklödder eller gel
  • Skölj bort med varmt vatten
  • Återfukta efter rakning