Alicia Vikanders budgetknep

Alicia Vikander är på allas läppar just nu. Men vad har hon själv på sina läppar? En riktig budgetprodukt, ska det visa sig.

Vid Oscarsgalan 2016 belönades Alicia Vikander med statyetten för bästa kvinnliga biroll, för sin insats i The Danish Girl, något som naturligtvis inte gått svenska medier förbi. Alicia Vikander var ju halvkänd i Sverige redan innan, men nu kommer hon antagligen att bli superkänd. Senast en svensk skådespelerska vann en Oscar var väl på Greta Garbos tid eller något sånt.Militär övning i Sverige

Tidningen Chic skriver att när Allure frågade Vikander om hennes bästa skönhetsprodukt svarade hon ”Försvarets hudsalva”. På Colette i Paris (en av modevärldens allra viktigaste butiker) har den sålts för 20 euro, men på apoteket kostar den 25 kronor.

Försvarets hudsalva togs fram för att användas av svenska soldater, och skulle förebygga skavsår och skydda huden mot kyla. Den har ingått i soldaternas utrustning sedan 40-talet. Idag används den framför allt av civila, som läppcerat och hudsalva. Eftersom den är gjord av vegetabiliskt fett och inte innehåller något vatten kan man också använda den till att steka i. Man ska dock tänka på att den innehåller jordnötsolja, vilket ju en del får kraftiga allergiska reaktioner av.

Och apropå Alicia Vikander: missa inte det här inslaget, där SVT:s Henrik Kruusval springer runt i Sandared utanför Borås och försöker hitta folk som känner henne. Eller i alla fall har sett henne. Eller hennes bror.