Bli inspirerad till nyttigare mat

Chiapudding i skålInternet är bra till många saker. Man kan t.ex. bli inspirerad till en bättre hälsa på olika sätt. Om man försöker hitta hälsosamma recept är nätet en riktig guldgruva.

Internet handlar egentligen bara om två sinnen: syn och hörsel. Det finns inget Instagram för smak, doft eller känsel, de sinnen som man framför allt upplever mat med. Trots det är internet utmärkt för den som vill lära sig mer om mat. Man äter ju också med ögonen, men framför allt kan man på internet hitta recept, rekommendationer och inköpsställen.

Electrolux har insett detta, och startat en Tumblr med läckra recept i videoform. Här kan man lära sig göra rödbetsmuffins med chèvre, musselsoppa med jordärtskocka, och mandelpannkakor. Man hittar matbloggen på http://nowyourecooking.tumblr.com/. Varning utfärdas, för sajten är beroendeframkallande.

Om man letar efter att bra recept är det för det mesta bara att googla. Den första träffen är kanske inte alltid bra, men det brukar man märka när man läser receptet. Så läs igenom några recept som du hittar innan du bestämmer dig för vilket du ska följa.

Men ibland vet man ju inte vad man ska laga, man vill bara ha inspiration. Eller så har man en vag idé, t.ex. ”Jag skulle vilja göra egna energibars”, eller ”Jag har hört att chiapudding är nyttigt, men det blir bara äckligt när jag gör det”. Då kan Pinterest vara en räddning, för där hittar man konton fyllda av inspirerande bilder och recept. Hitta några matintresserade att följa. När det gäller chiapudding, varför inte prova något av de här recepten.