Vinterfräsch med vitt leende

smile, halsbandDet behöver inte vara så svårt att få det där vita, snygga leendet som du bara drömt om. Att bleka tänderna på salong eller hos tandläkaren kostar mycket men det finns faktiskt flera saker andra saker man kan göra för att få vitare tänder till vinterns festligheter.

Ett vitt leende slår det mesta, eller hur? Det kan bära upp vilket outfit som helst och utstrålar fräschör utöver det vanliga. Så, ladda upp inför julen med ett vitare leende och gläns på nyårsfesten med den bästa accessoar man bara kan ha!

Bättre självförtroende med hemmablekning

Vitare tänder gör en inte friskare, men det har sannerligen en stor inverkan på självförtroendet, skriver Expressen. Ett vackert vitt leende vill man ofta stoltsera med, och det gör sig perfekt vilken dag som helst. Att vända sig till en salong eller en tandläkare för tandblekning är ofta dyrt, och resultatet blir ofta inte så mycket bättre än om man gör det själv hemma. Men det gäller att bleka tänderna med kvalitativa produkter och inte vända sig till vilket varumärke som helst. Det smartaste är att kolla efter mer välkända försäljare av hemmablekning.

Blekning på mer naturlig väg

Om du kanske inte vågar dig på att bleka tänderna eller om du helt enkelt inte hinner hitta rätt produkter innan stundande festligheter så finns det andra vägar att gå. I Aftonbladet kan man läsa om att jordgubbar och bakpulver faktiskt kan bidra till vitare tänder. I jordgubbar finns det äppelsyra, som tar bort missfärgningar från tänder och mosar man bären tillsammans med bakpulver så blir blekningen mer intensiv. Gnugga blandningen över tänderna och låt det vara i cirka fem minuter, borsta sedan tänderna tillsammans med ljummet vatten.

Sminka fram vitare tänder

Ett annat sätt för att få vitare tänder som man kan göra varje dag, är genom att sminka bort det gula. Det är enklare än det låter, för det handlar bara om att applicera en brunare ton av rouge, alternativt en bronzer på kindbenen. Brunare toner istället för röda och rosa, lurar ögat och får tänderna att se vitare ut – smart va! Här följer saker man bör undvika för att förebygga missfärgningar på tänderna och för att hålla dem vita:

  • Kaffe
  • Te
  • Rödvin
  • Rökning
  • Snus
  • Socker