Strandsnygg med små medel

Så blir du sommarsnygg snabbt skrev vi i ett inlägg tidigare i år. Bland annat lyfte vi vikten av bra skönhetsprodukter, snygga klädkombinationer och hur du bäst hanterar svett när värmen helt tar över. Men det finns ett ställe då det kan vara något svårare att hålla sig sommarsnygg på stranden – det går dock att hålla sig strandsnyggg bara med hjälp av några små medel.

Till att börja med: håret! Det kan vara en kamp att hålla håret snyggt när man ligger på stranden. Saltvatten kombinerat med sand är inte det bästa för att behålla varken volym eller undvika tovor, därför är det bästa tipset att inte ha utsläppt hår. Gör snygga flätor under sommaren, i allt från fiskbensflätor till inbakade. Varför inte kopiera Kim Kardashian när du ska gå till stranden och ordna två ut-bakade flätor på vardera sida om huvudet. Snyggt samtidigt som det är en frisyr som håller.  Har du kort hår? Då kan det vara svårt att få till flätor. Ha då i lite olja i håret när du går till stranden så håller det sig lite tjusigare.

Nästa: Badkläder. I år är det baddräkten som verkligen är hetast på stranden, gärna i en klar färg som lyser upp i vattnet. Ryggen står i baddräktens fokus med låg rygg eller snygga korslinjer, gärna i kombination med ett par snygga strandshorts näfötter med blommar det är dags för en matbit i strandcaféet.

Sist men inte minst är det enkelt att hålla sig snygg när du ser till detaljerna. Du kommer bara genom att befinna dig på stranden få en fin brun färg (om du smörjer in dig ordentligt), färgen kommer fram ytterligare om du applicerar en snygg ljus färg på naglarna och du får en naturlig skönhet om du förstärker dina drag med genom att sätta in lösögonfransar och färga ögonbrynen. Båda alternativen kan du göra både själv och på salong.